Close

Aktiviteetit

455

Aktiviteetit ja mahdollisuudet Tervossa ja lähialueilla

Mitä tekisit jos sinulla olisi enemmän vapaa-aikaa? Lähtisitkö kalastamaan? Metsään? Pelaamaan kierroksen golfia?

Vapaa-aikaa on enemmän, kun koti on oikeassa paikassa: luonnon keskellä, sopivan matkan päässä kaupungista. Vapaa-ajan voit käyttää muun muassa näihin upeisiin harrastusmahdollisuuksiin:

Kalastus
Pohjolan hienoin koskikalastuspaikka on lähes kotiovellasi: Koti rannalla -kyläalue sijaitsee vain kilometrin päässä kauniin Äyskosken suusta. Voit pyytää harjusta ja taimenta Catch & Release -taktiikalla, ja Lohimaassa voit myös kalastaa komean kirjolohen herkuteltavaksi! Äyskoski on perhokalastajien unelma, ja sen kalasto hakee vertaistaan Suomessa.

Ohjattuja kalastusretkiä Äyskoskelle tarjoaa Lohimaa, ja lisäksi Lohimaa Fishing Services vie asiakkaat kalastamaan Äyskosken ohella myös Tervon järville. Järviopas Teemu Hiltusen kanssa opit jigaamaan ja voit napata veneeseen niin ahvenen, hauen, kuhan kuin säyneenkin! Hiltunen järjestää jigausreissuja myös kokeneemmille kalastajille. Rakastu lajiin: ohjatuilla retkillä saat avuksesi parhaan asiantuntemuksen ja käyttöösi kunnon välineet. Saaliskalat saat mukaasi fileoituina ja jäissä.

Loistavia kalapaikkoja lähellä ovat myös Kukertaisjoki Vesannolla, Nokisenkoski, Kymönkoski, Konnekoski,  Keihärinkoski sekä Konneveden kosket. Isotkaan vonkaleet eivät ole harvinaisia!

Golf
Tekeekö mielesi viheriöille? Vaihteleva ja mielenkiintoinen Eerikkala Golfin golfkenttä sijaitsee luonnonkauniilla alueella Rasvangin rannalla. Kaudelle 2018 tämä 9-väyläinen uudistettiin, jolloin käyttöön otettiin Eerikkalan vanhasta päärakennuksesta upeaksi remontoitu uusi klubirakennus sekä kaksi täysin uutta ja kolme uudistettua väylää. 18-väyläisenä kentän par on 72 ja pituus noin 5400 metriä.

Kevään ja kesän aikana kentällä järjestetään viikonloppukursseja sekä juniorikurssi. Lisätietoa löydät Eerikkala Golfin kotisivuilta.

Metsästys
Hiisiretkien matkassa pääset opastetuille jahti- ja kalareissuille. Sorsa- ja jäniskannat ovat hyvät, ja näiden kohdelajien osalta saalisvarmuus on erinomainen. Nuotanvetoretket kesäaamuina sekä syksyn pimeinä iltoina järjestettävät tuulastusreissut antavat unohtumattomia elämyksiä kokeneillekin eränkävijöille.

Maistuisiko fasaanipaisti? Willen Jahdeilla pääset metsästämään fasaania seisovan kanakoiran avulla. Voit myös treenata omaa koiraasi tässä saalisvarmassa kohteessa. Alkutalvesta järjestettävät fasaanien ajojahdit soveltuvat noin 10 henkilön jahtiseurueille. Willen Jahdit tarjoaa monipuolisesti myös muita luonto- ja eräpalveluita sekä ryhmille että yksittäisille metsämiehille ja -naisille Tervon lähellä.

Lohimaa järjestää myös metsästyselämyksiä. Lähde kyyhky-, sorsa- tai jänisjahtiin seisovan koiran avulla tai vaikkapa fasaanin ajojahtiin!

Omatoimiretkeily
Tervossa kaunis luonto alkaa kotiovelta! Sienestä, marjasta, kalasta ja metsästä luonnonantimia omalle lautaselle ja pakkaseen. Kiipeä Haapamäen ja Tervamäen näkötorneihin katsomaan kauas. Melo, vaella, pyöräile, lumikenkäile ja pulahda vaikka saunasta avantoon!

Melojille upeita kohteita ovat muun muassa Kukertaisjoki, Lohimaan läheisyydessä sijaitseva kaunis Manginniemi sekä Tervolan kanava ja sen läheisyydessä kohoava Kuninkaansaari, josta löytyy tulipaikka ja upea hiekkaranta. Tervossa on todella monipuolisia ja kiinnostavia kohteita kaikentasoisille melojille.

Luonnonystäville todellinen helmi on myös Tervon kupeessa sijaitseva Etelä-Konneveden kansallispuisto, jonka metsät ja rannat ovat täynnä retkikohteita, reittejä ja tulistelupaikkoja. Tämä nuori kansallispuisto niittää mainetta, eikä suotta.

Kaipaatko aluksi opasta? Koti rannalla -alueen naapurissa sijaitseva Lohimaa järjestää kalastus- ja metsästyspalveluiden lisäksi muun muassa luonto-, lumikenkäily- ja melontaretkiä, koskiuintia Äyskoskessa, rentoutuskelluntaa ja SUP-lautailua järvellä sekä metsässä pelattavaa paintballia ja frisbeegolfia.

Myös Hiisiretkien kanssa luontoon voi lähteä opastetusti. Yritys järjestää melonta- ja lumikenkäilyreissujen lisäksi maastossa yöpymisiä sekä marjastus- ja kalastusretkiä. Illan päätteeksi maittavat kunnon löylyt – Hiisiretkien savusauna ja puusauna Niiniveden rannalla lämpiävät vuoden ympäri!

Lisää retkeilyvinkkejä www.retkipaikka.fi/vapaa/pohjois-savo/

Hevosharrastus
Tervon lähialueilta löydät loistavat puitteet hevosharrastukseen.

Vesannolla tapaat sympaattisia islanninhevosia. Rytsy Retket järjestää ratsastusretkiä luontoon, talutusratsastusta, heppapuuhapäiviä sekä muuta toiminnallista ohjelmaa. Pienikokoinen islanninhevonen on rauhallinen ja varmajalkainen retkikaveri, joka töltillään tuo hymyn huulillesi. www.rytsyretket.fi

Uusille ja tuleville heppaharrastajille löytyy ratsastuskoulu Keiteleeltä. Wanhan Koulun Talli järjestää  ratsastusleirejä ja -kursseja, ratsastusvaelluksia sekä myös kokous- ja majoituspalveluja. www.wkt.fi

Ajoradat
Tervosta löytyy Rovaniemen lisäksi Suomen ainoa BMW Winter Driving Experience -jäärata, jolla pääset ajamaan xDrive-kalustolla ja ammattilaisen opastuksella. Asiakkaiden käytössä ovat hienot maaradat sekä tilava käsittelyalue.

Ympäri vuoden avoinna on JIRA Karting & Productions Oy:n kartinghalli Tervon keskustassa. Kartingautoilusta pääsevät nauttimaan niin ryhmät kuin yksittäisetkin vauhdin ystävät, ja yrityksellä on tarjota asiakkailleen myös sauna- ja VIP-tilat. Asiakkaita vastassa hallilla on myös Voima, Vauhdikas Varikkokoira.