Close

4.1.2019

Multitaskaus vai työrauha?

20181231_134237

Työpäivän verran tunteja takana ja vielä pari pikku juttua tehtävänä, kun lapset ovat käyneet nukkumaan. Postaat someen julkaisua legoilla rakentelun ohessa. Kuulostaako tutulle?

Työtä tehdään nykyään paljon ajasta ja paikasta riippumatta, kotoa, kesämökiltä tai liikkeellä ollen. Työpäivät jatkuvat iltaisin ja töitä tehdään hetki viikonloppunakin. Joustavat työajat ja työmuodot ovat monen tietotyöläisen arkea. Työpaikan sijainti ei enää määritä asuinpaikkaa, tai toisinpäin. Sinulla on vapaus valita.

20181231_134237

Tervossa yhteisöllinen työtila tarjoaa työrauhaa, kun työtä tehdään milloin vain, missä vain.

Yhden vaihtoehdon työn tekemisen paikaksi Tervossa tarjoaa Lohimaan Yritystalo, joka on käytettävissäsi 24/7 avainkoodilla. Uudehkoon ja hyvässä kunnossa olevaan rakennukseen on luotu lämmin, sympaattinen ja kutsuva sisustus, joka houkuttelee oman nurkan löytämiseen. Työpiste on valittavissa fiilispohjalta, haluatko työskennellä tänään seisomapisteellä, säkkituolilta tai perinteisesti työpöydän ääressä, mahdollisuuksia on monia.

Yritystalon sijainti on optimaalinen keskellä Suomea. Reitti on Sinisentien eteläreitin varrella, pienen matkan päässä Tervon kirkonkylästä. Uudelle KotiRannalla -alueelle on vain viiden minuutin kävelymatka! Lohimaan Yritystalo sijaitsee Äyskosken upeissa maisemissa ja luonto on muutenkin Tervossa lähellä. Työpäivää voi tauottaa pienellä kävelyllä veden äärellä. Vapaa-ajan viettoon on monia mahdollisuuksia, golfista karting-autoiluun tai ihan vaan retkeilyä lähimetsään.

20181231_134111

Kun mietin, mitä kertoa KotiRannalla blogin lukijoille joustotyöstä ja Yritystalosta, keskeiseksi nousi täällä vallitseva työrauha. Kotona työskentelevällä keskittymistä voivat häiritä odottavat kotityöt tai koulusta kotiin saapuvien äänet. Jos pendelöit tai liikut paljon työssäsi, voi Yritystalo tarjota tukikohdan. Paikan, jonka rauhaa hyödyntää silloin, kun se sinulle parhaiten sopii. Tiedon siirtoon on käytössäsi sadan megan yhteys ja toimistofasiliteetit. Yritystalolla on myös tilaa tehdä. Laadukas yhteys mahdollistaa videopalaverit, fyysiseen kokoukseen löytyy tilaa ja av-välineistöä isommallekin väelle.

Eikä sinun tarvitse olla yksin, jos et halua. Meitä muita joustavasti työtä tekeviä täällä on. Satunnaiskohtaamiset rikastuttavat päiviä ja antavat uutta virtaa työskentelyyn. Ne tarjoavat kenties ajatuksia, joita et olisi itse hoksannut.  Ne voivat tuottaa innovatiivisia keskusteluja ja oman työn kehittämisestä.  Toisaalta täällä on mahdollista keskittyä työn tekemiseen omassa rauhassa, ilman ulkopuolisia häiriötekijöitä, sulkeutua omaan kuplaan vaikka kirjoittamaan.

20181231_134720

Tule kokeilemaan!

Hyötyisitkö sinä Tervon Yritystalon joustotyötilasta ja toisiko se joustoa elämääsi? Tule kokeilemaan! Olet tervetullut silloin kun sinulle parhaiten sopii tai silloin kun me tilassa jo työskentelevät olemme paikalla. Ja tammikuussa, perjantaina 18. päivä pidetään Yritystalolla kaikille avoin joustotyöpäivä. Ovet ovat avoinna klo 8-15. Ilmoittaudu mukaan kokeilemaan työpäivää Tervossa osoitteessa https://tinyurl.com/etatyopaivaan 10.1.2019 mennessä.

Hei, keitetäänkö kahvit?

Eerika Korhonen-Pellikka

Uudistuvat elinvoimataajamat -hanke

Ekologisen joustotyön kehittäminen on Tervon kehittämiskokeilu osana Uudistuvat elinvoimataajamat -hanketta (1.11.2017-31.12.2019). Yritystalo tarjoaa ajasta riippumattoman työnteon paikan lähellä kotia, matkan varrella tai vapaa-ajalla. Se on etätyötä tekevien, yrittäjien, kesäasukkaiden, matkailijoiden ja muiden työskentelytilaa tarvitsevien käytössä. Kunnan elinvoima syntyy ihmisistä ja joustotyön kehittämisen tavoitteena on osaltaan edistää asumisen ja työn mahdollisuuksia Tervossa.